«Σκιές Ανθρώπων, τυπώματα στον χρόνο» - Μουσικοαφηγηματική παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο της Μονής Ζαρακά

«Σκιές Ανθρώπων, τυπώματα στον χρόνο» - Μουσικοαφηγηματική παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο της Μονής Ζαρακά
23.7.2023

Στο πλαίσιο της συνεργασίας «Γέφυρες 2022-2024:Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.) και το ΝΠΔΔ Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων «Η Μηκώνη», συνδιοργανώνουν την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 (ώρα 21:00), τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «Σκιές Ανθρώπων, τυπώματα στον χρόνο», στον αρχαιολογικό χώρο της Μονής Ζαρακά, στη Στυμφαλία.

Δεξιοτέχνες μουσικοί, πλαισιώνουν δραματοποιημένες αφηγήσεις επιλεγμένων λογοτεχνικών κειμένων που επιμελήθηκαν ερευνητές και ιστορικοί, από το «Κορινθιακό Εργαστήρι Ιστορίας». Η παράσταση παρουσιάζεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, που προέβλεπε την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Φωτίζοντας αθέατες ιστορίες αναδεικνύεται ο αντίκτυπός της στις ζωές των ανθρώπων.

Συντελεστές
Επιμέλεια κειμένων-έρευνα: Κορινθιακό Εργαστήριο Ιστορίας
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Master Noiz
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Κουμούσης (με πενταμελή ορχήστρα), Λίνα Ροδοπούλου (τραγούδι-άρπα)
Τεχνική επιμέλεια και παρουσίαση: Φώτης Πανταζής
Δραματοποιημένη αφήγηση λογοτεχνικών κειμένων: Γιολάντα Λασκαρίδη, Σύλλογος Πολιτισμού «Σαν Παραμύθι»

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).