«Παράδοση» Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

«Παράδοση» Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
21.4.2018
6.5.2018

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2018-Corinth Exposed 2018 φιλοξενεί από το Σάββατο 21 Απριλίου, έκθεση φωτογραφίας των έργων που διακρίθηκαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2018, με θέμα «Παράδοση: Αποτυπώνοντας την άυλη πολιτιστική κληρονομιά με μια σύγχρονη φωτογραφική ματιά», στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η έννοια της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς αφορά ζωντανές εκφράσεις και παραδόσεις που έχουν κληροδοτηθεί από στόμα σε στόμα, από τους παλαιότερους στους νεότερους. Λαϊκές παραδόσεις, γιορτές, τελετές, χοροί, παραστατικές τέχνες, κοινωνικές πρακτικές, γνώσεις και τεχνικές, συνθέτουν τα μη ψηλαφητά χαρακτηριστικά ενός πολιτισμού που διασώζει η ίδια η κοινωνία, ως μέρος της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

tradition-inter-competition

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου με την συνεργασία και την υποστήριξη της Πινακοθήκης του Δήμου Κορινθίων, του ΚΕ.Π.Α.Π του Δήμου Κορινθίων και του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών. Περιλαμβάνει είκοσι έργα δεκαέξι φωτογράφων, από την Ελλάδα και την Ιταλία. Οι φωτογράφοι που επιλέχθηκαν είναι: Μιχάλης Αγιαννίδης, Νίκος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Καλαβρουζιώτης, Διονυσία Καταβάτη, Βαγγέλης Κουσιώρας, Ελένη Κούτλα, Νάντια Μακρή, Κυριάκος Πανίτσας, Στέφανος Πατεράκης, Ηλίας Περγαντής, Βασίλης Πρωτόπαπας, Αθανάσιος Σκάζας, Λένα Στεφάνου, Νίκη Ταταριώτου, Luciano Tellan, Στέφανος Χρόνης. Την Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζουν οι  Νίκος Φιλιππακόπουλος, Δρ. Αντωνία Τζαναβάρα, Peter Kervarec, Justin Jones, Αναστάσης Πρωτοπαπάς, Σωκράτης Λαμπρόπουλος.

Διάρκεια έκθεσης: 21 Απριλίου-6 Μαΐου.
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00- 18:00.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας: 27410 73509, globals@otenet.gr, υπεύθυνος Σωκράτης Λαμπρόπουλος.
Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22279 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16, Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27470 22296| www.piop.gr
 piopnews