Δράσεις για την Ημέρα Νερού
21.3.2014

«Λεκανοπέδιο Στυμφαλίας – Υπόθεση όλων μας»
Εκπαιδευτική δράση και ημερίδα στο Μουσείο Περιβάλλοντος
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει, την Παρασκευή 21 Μαρτίου, την εκπαιδευτική δράση «Φαντασία και νερό φτιάχνουν ψάρι μαγικό» στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. 

Απευθύνεται σε μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού οι οποίοι θα μάθουν για τη σημασία του νερού στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα. Τα παιδιά θα παρατηρήσουν, μεταξύ άλλων, τα ψάρια στο εντυπωσιακό ανοιχτό ενυδρείο του Μουσείου, θα ενημερωθούν για τη ζωή που αναπτύσσεται μέσα και δίπλα στη Λίμνη Στυμφαλίας και θα ανακαλύψουν, με δημιουργικές και διασκεδαστικές μεθόδους, τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος. Η δράση θα πραγματοποιηθεί για δύο σχολικές ομάδες (10:00 – 11:30 και 12:00 – 13:30).

Η συμμετοχή για τα σχολεία είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (καθημερινά εκτός Τρίτης, από τις 10:00 έως τις 17:00). 

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 22 Μαρτίου (από τις 11:00 έως τις 12:50), στους χώρους του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Λεκανοπέδιο Στυμφαλίας – Υπόθεση όλων μας», που συνδιοργανώνεται από το δραστήριο Γυμνάσιο Καλλιάνων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. 

Στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί εργασία που εκπόνησαν οι ευαισθητοποιημένοι μαθητές του Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Συνθετικής Δημιουργικής Εργασίας, με τίτλο «Εισροές και εκροές νερού για το ισοζύγιο στο λεκανοπέδιο της Στυμφαλίας». Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν σχετικές ομιλίες καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας καθώς και εκπροσώπων της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει, επίσης, παρουσίαση του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE-Stymfalia από τον επικεφαλής της Μονάδας Περιβάλλοντος της Τράπεζας Πειραιώς, Δημήτρη Δημόπουλο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

 

Γυμνάσιο Καλλιάνων                       Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
Καλλιάνοι, 200 16                              Στυμφαλία, 200 16
Τηλ. 27470 22227                              Τηλ. 27470 22296
gymkalia@sch.gr                                piop@piraeusbank.gr