Το ντοκιμαντέρ «Ντονιάνα, τέσσερις εποχές» για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το ντοκιμαντέρ «Ντονιάνα, τέσσερις εποχές» για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
4.6.2018

         
     


Προβολές του ντοκιμαντέρ «Ντονιάνα, τέσσερις εποχές»
για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, πραγματοποιεί, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), ειδικές προβολές για σχολικές ομάδες του ντοκιμαντέρ «Ντονιάνα, τέσσερις εποχές» (Ισπανία, 2014, 90’), του Χαβιέρ Μολίνα Λαμότε.

Οι ειδικές αυτές προβολές θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Ιουνίου (ώρα 10:30), στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Το Πάρκο Ντονιάνα είναι ένας υπέροχος βιότοπος γεμάτος ζωή με λίμνες, παραλίες και αμμόλοφους και τοπία σε συνεχή αλλαγή. Το 1994, εντάχθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η βιοποικιλότητά του και ο φυσικός του πλούτος σημαδεύονται από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Αυτός ο κύκλος που επαναλαμβάνεται διαρκώς αποκαλύπτει τη μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας που βρίσκει καταφύγιο εκεί και μετατρέπει αυτή την έκταση σε οικολογικό κόσμημα. Το πάρκο βρίσκεται στη νότια Ισπανία, έχει έκταση 100.000 εκταρίων και απλώνεται στις επαρχίες Ουέλβα, Σεβίλλης και Κάδιθ. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί μέρα με τη μέρα αυτόν τον παράδεισο και αποκαλύπτει τέσσερα διαφορετικά Πάρκα Ντονιάνα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Στα ισπανικά με υποτίτλους στα ελληνικά.
Κατάλληλο για όλους.


Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με κατά τόπους μουσεία (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
20016, Στυμφαλία Κορινθίας
Τ.: 27470 22296 | www.piop.gr
 piopnews

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844| www.piop.gr
 piopnews