Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Mαυρομάτα» στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Mαυρομάτα» στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
6.2.2016

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ξεκινά νέο κύκλο προβολών με ντοκιμαντέρ διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών, στο πλαίσιο ειδικού αφιερώματος με τίτλο «Πολιτιστικά Τοπία. Χώρος και χρόνος στο ελληνικό ντοκιμαντέρ», τα οποία θα προβάλλονται κάθε μήνα σε διαφορετικό μουσείο του Δικτύου του. Τα ντοκιμαντέρ που έχουν επιλεγεί, συνδέονται άλλοτε με πτυχές της τοπικής ή/και  παραγωγικής ιστορίας της εκάστοτε περιοχής κι άλλοτε με την ανάδειξη πολιτιστικών τοπίων.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 12:30, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το πρώτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Μαυρομάτα» του Δημήτρη Σπύρου (1994, έγχρωμο, 69’). Αφορά στη μαύρη κορινθιακή σταφίδα η οποία υπήρξε για πολλές δεκαετίες το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Ελλάδας. Η ταινία εστιάζει στη διάδοση του προϊόντος στο πέρασμα του χρόνου, γεγονός που συνέβαλε στην κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξη της δυτικής Πελοποννήσου, και όχι μόνον.

Στην προβολή θα παρίσταται ο σκηνοθέτης Δημήτρης Σπύρου για να προλογίσει το ντοκιμαντέρ και να συνομιλήσει με το κοινό. Μετά την προβολή θα προσφερθούν παραδοσιακά γλυκίσματα με σταφίδα από τον Σύλλογο Γυναικών Γλαύκας.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

 

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16,  Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 24470 22296