«Βρίσκοντας χρόνο για τον εαυτό μας» Εργαστήρι decoupage στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

«Βρίσκοντας χρόνο για τον εαυτό μας» Εργαστήρι decoupage στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
8.3.2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας*, διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαρτίου, (ώρες 10:00-12:00), εργαστήρι χειροτεχνίας, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Αξιοποιώντας τη ριζωμένη στην ελληνική παράδοση νοοτροπία ότι η οικιακή μικροχειροτεχνία είναι «γυναικεία δουλειά», μέσω της  δράσης  θα αναδειχθεί το -κεκτημένο πια από τις γυναίκες- δικαίωμα στη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου.

Με την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Βασιλοπούλου, οι συμμετέχουσες θα έχουν την δυνατότητα να διακοσμήσουν αντικείμενα που είτε θα φέρουν μαζί τους (γυάλινα μπουκάλια, ξύλινα, πλαστικά ή μεταλλικά κουτιά, κρεμάστρες, κεριά, κορνίζες, καθρέφτες, καμβάδες, κεραμικά σκεύη κ.ά.), είτε θα βρουν διαθέσιμα προς ανακύκλωση στο Μουσείο, εφαρμόζοντας βασικές τεχνικές του decoupage. Υλικά όπως μέταλλο, γυαλί, κερί, πλαστικό, κεραμικά θα χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν τα αντικείμενα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο: 27470 22296.

*Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) έχει σκοπό να αναδείξει τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά επιτεύγματα των γυναικών, ώστε να ευαισθητοποιείται η κοινωνία σε ζητήματα ισότητας των δύο φύλων. Ο φετινός εορτασμός μας προτρέπει να είμαστε τολμηροί απέναντι στην αλλαγή (#BeBoldForChange).

 

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

200 16 Στυμφαλία Κορινθίας

Τ: 27470 22296 | www.piop.gr