Διαδικτυακό σεμινάριο για σχολικές ομάδες από το ΠΙΟΠ και την All For Blue

Διαδικτυακό σεμινάριο για σχολικές ομάδες από το ΠΙΟΠ και την All For Blue
26.5.2022


Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό All For Blue, διαδικτυακό σεμινάριο, για σχολικές ομάδες Δημοτικού του Νομού Μαγνησίας, την Πέμπτη 26 Μαΐου (ώρα 10:30), με θέμα την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι μικροί μαθητές θα ενημερωθούν για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος από τα σκουπίδια, για τη συμπεριφορά των θαλάσσιων θηλαστικών και ψαριών, για τον σημαντικό ρόλο των «παρεξηγημένων» καρχαριών, καθώς και για λύσεις για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και προσωπικές, καθημερινές πρακτικές, που αφορούν τη σχέση μας με τα πλαστικά αντικείμενα. Μέσω πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, τα παιδιά θα αποκτήσουν νέες γνώσεις για τον μαγευτικό υποβρύχιο κόσμο, καθώς και επιθυμία για δράση, ενώ θα αναπτύξουν τις έννοιες της ενσυναίσθησης και της προσφοράς, τόσο προς τους συνανθρώπους όσο και προς το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Όλοι οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα λάβουν σχετικό δίπλωμα παρακολούθησης από τον παγκόσμιο οργανισμό Padi Aware (USA).

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η εγγραφή μέσω e-mail στη διεύθυνση mpk@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, σχολική μονάδα και αριθμό μαθητών, μέχρι και τις 25/5. Στη συνέχεια, θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν οδηγίες για την εισαγωγή τους στη δράση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο, 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Πολυχώρος Τσαλαπάτα-Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr