Περιβαλλοντικές ταινίες μικρού μήκους για σχολικές ομάδες στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Περιβαλλοντικές ταινίες μικρού μήκους για σχολικές ομάδες στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα
18.5.2023


Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», και στο πλαίσιο συνεργασίας με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 (ώρα 10:30) προβολή προγράμματος ταινιών μικρού μήκους με τίτλο GREEN, για σχολικές ομάδες Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα.

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 66’, περιλαμβάνει τις ακόλουθες περιβαλλοντικές ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο με πλούσια οικολογικά και φιλοζωικά μηνύματα:

  • Ο Ουρακοτάγκος (Γαλλία, διάρκεια: 4’)

Ο Γκριν είναι ουρακοτάγκος και μας οδηγεί στο δάσος του Βόρνεο, εκεί όπου κατοικεί. Η ημέρα αυτή, όμως, είναι λίγο διαφορετική αφού κάτι θα αλλάξει στο σπίτι του για πάντα.

  • Το Νησί των Σκουπιδιών (Ισπανία, διάρκεια: 8’)

Η θάλασσα ξεβράζει μια μικρή ναυαγό στην ακτή ενός ονειρικού, αλλά ερειπωμένου νησιού. Όταν ανακτήσει τις αισθήσεις της και περιπλανηθεί στο νησί, θα ανακαλύψει ότι στην πραγματικότητα βρίσκεται σε ένα σκουπιδότοπο.

  • Το Πλαστικό Καπάκι  (ΗΠΑ, διάρκεια: 5’)

Ένα καβουράκι, ο Σέλντον, δε μπορεί να σκάψει στην άμμο με τις μυτερές δαγκάνες του. Όταν βρει ένα πλαστικό καπάκι μπουκαλιού, θα αλλάξει όλη του η ζωή. Ποιο θα είναι, όμως, το κόστος αυτής της ανακάλυψης;

  • Γέλοουστοουν 88- Το Τραγούδι της Φωτιάς  (ΗΠΑ, διάρκεια: 6’)

Το καλοκαίρι του 1988 ένας κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο ξεραμένο και ταλαιπωρημένο από την ξηρασία τοπίο του εθνικού πάρκου των ΗΠΑ, Γέλοουστοουν, καίγοντας πάνω από ενάμιση εκατομμύριο στρέμματα περιμετρικά του πάρκου.

  • Τα Φώτα της Ερήμου  (Χιλή, διάρκεια: 19’)

Στη μέση της ερήμου Ατακάμα, ο Αντάι βλέπει την πόλη του να εξαφανίζεται λόγω της ξηρασίας. Οι φίλοι του και εκείνος θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τις παιδικές τους αναμνήσεις και όλα αυτά που τους ενώνουν.

  • Μπο & Τρας  (Ισπανία, διάρκεια: 11’)

Ο πλανήτης μας πνίγεται από αμέτρητα σκουπίδια. Αυτά μεταμορφώνονται σε ένα τέρας που είναι προετοιμασμένο να καταστρέψει τη ζωή στη Γη. Ο Μπο, ένα σκυλάκι-χημικός, θα αναγκαστεί να παλέψει και να βρει μια λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα.

  • Re-Μember (Ιαπωνία, διάρκεια: 7’)

Ένας άντρας μπαίνει αργοπορημένος σε μια συνάντηση. Προς έκπληξή του, διάφορα πλάσματα -δέντρα, έντομα και άλογα- κάθονται σε κύκλο και συνεδριάζουν. Τα πλάσματα τον παρακινούν να κάτσει μαζί τους και να αναλογιστεί τον κύκλο της ζωής.

  • Το Μικρό Αγόρι των Σκουπιδιών  (Ιρλανδία, διάρκεια: 6’)

Ένα μικρό αγόρι αναζητά θησαυρούς ανάμεσα στα σκουπίδια που έχουν πεταχτεί στην εξοχή κοντά στην περιοχή του.

Η είσοδος είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η προσυνεννόηση.

Για περισσότερες πληροφορίες, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου η είσοδος στα εννέα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Πολυχώρος Τσαλαπάτα-Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844| www.piop.gr