Εκπαιδευτικό εργαστήρι στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Εκπαιδευτικό εργαστήρι στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
26.9.2020

«Άνθρωπος και φυσικό περιβάλλον, μέσα από την τέχνη της νωπογραφίας»
στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου (ώρες 10:30-12:00), εκπαιδευτικό εργαστήρι με τίτλο «Άνθρωπος και φυσικό περιβάλλον, μέσα από την τέχνη της νωπογραφίας», για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.
Με την καθοδήγηση της εικαστικού-συντηρήτριας έργων τέχνης, Καλλιόπης Λάκκα, οι μικροί φίλοι θα ταξιδέψουν στην 3η χιλιετία π.Χ., στο νησί της αρχαίας Θήρας, εκεί όπου γεννιέται τότε ο Κυκλαδικός πολιτισμός. Με αφορμή τις τοιχογραφίες του Ακρωτηρίου και μέσα από ιστορίες για το τοπίο, τη χλωρίδα και την πανίδα της εποχής τα παιδιά θα αντιληφθούν την άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με τη φύση αλλά και την ανάγκη έκφρασης μέσα από την τέχνη. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας τα ερεθίσματα από τις φυσιολατρικές απεικονίσεις των τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου, τα παιδιά θα κατασκευάσουν βιωματικά τη δική τους νωπογραφία.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 24210 29844 καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr