«Ένα γουρούνι με ταλέντο» - Ζωγραφήγηση στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

«Ένα γουρούνι με ταλέντο» - Ζωγραφήγηση στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
31.3.2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Παρασκευή 31 Μαρτίου (ώρα 10:30), τη δράση ζωγραφήγησης «Ένα γουρούνι με ταλέντο», για σχολικές ομάδες Α´-Γ´ Δημοτικού, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.


Η
ζωγραφήγηση είναι μια σύνθετη μορφή αφήγησης που περιλαμβάνει ποικίλες τέχνες και τεχνικές, κεντρίζοντας σώμα και μυαλό, και συνδυάζει τη ζωγραφική, το τραγούδι, την αφήγηση, την πρόζα, την κίνηση και την εμψύχωση των υλικών.

Η συγγραφέας και εικονογράφος
Λήδα Βαρβαρούση θα αφηγηθεί μια ιστορία με θέμα τη φαντασία, τη μάθηση, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα. Ταυτόχρονα, θα τη σχεδιάζει σε μια μεγάλη επιφάνεια από χαρτί πάνω σε τοίχο, χρησιμοποιώντας παραστατικά στοιχεία και με τη συμμετοχή των μαθητών.

Σε μια ήσυχη φάρμα που τίποτα το ενδιαφέρον δεν φαίνεται να υπάρχει στη λάσπη, ένα ανήσυχο γουρούνι αναγνωρίζει εκεί την έναρξη του πολιτισμού, την τέχνη, τη χαρά της δημιουργίας. Άραγε θα μπορέσει να παρακινήσει και τα υπόλοιπα γουρούνια να δουν με τα δικά του μάτια τη ζωή; Με αυτό το γουρουνάκι, οι μικροί φίλοι θα «ταξιδέψουν» στον κόσμο της δημιουργίας και θα ανακαλύψουν τα ταλέντα που κρύβουν μέσα τους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν αν επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Πολυχώρος Τσαλαπάτα - Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr