«Φλωρεντινή τραγωδία» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

«Φλωρεντινή τραγωδία» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα
18.2.2019

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου (ώρες 10:30-11:30 και 12:00-13:00), το θεατρικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Φλωρεντινή τραγωδία», σε απόδοση/μετάφραση του Απόστολου Ψαρρού, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο. Οι παραστάσεις απευθύνονται σε σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Φλωρεντία, 1500. Ο νέος, γοητευτικός, περιζήτητος και πλούσιος Γκουίντο Βάρντι πολιορκεί σθεναρά τη νεαρή, γλυκιά και πανέμορφη Μπιάνκα. Ο αμοιβαίος έρωτάς τους ψάχνει ολοκλήρωση, αλλά συναντά ένα φαινομενικά αμελητέο εμπόδιο που τελικά αποδεικνύεται ουσιαστικό και πανίσχυρο: τον σύζυγο της Μπιάνκα, μικροέμπορο και πραγματευτή γέρο Σιμόνε. Η αφορμή σε αυτή τη φαινομενικά συνηθισμένη ιστορία αγάπης δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τρίτο πρόσωπο σ’ έναν γάμο. Αυτό που δεν είναι σύνηθες είναι ότι οι άνθρωποι επιτυγχάνουν να ανακαλύψουν την ουσία και την αλήθεια της καρδιάς τους μέσα από μία επίπονη διαδικασία. Γιατί, όπως αναφέρει ο Ουάιλντ, «η καρδιά είναι φτιαγμένη για να ραγίζει…»

Ταυτότητα παράστασης
Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάιλντ
Σκηνοθεσία/μετάφραση: Απόστολος Ψαρρός
Ερμηνεύουν: Λιάνα Γαβριήλ, Παναγιώτης Μυλωνάς, Παναγιώτης Πασχάλης, Νάσος Κρέτσης, Νίκος Παλιούρας
Βοηθός σκηνοθέτη: Λιάνα Γαβριήλ
Μουσική: Νάσος Κρέτσης
Κοστούμια/σκηνικά αντικείμενα: Ομάδα Πρactors, Θωμάς Χουλιάρας
Τραγούδι: Κατερίνα Μπάιλα

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr
 piopnews