Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
1.10.2018

«Τα γρανάζια του ακόμη δουλεύουν»
Θεατρικά εργαστήρια για ενήλικες στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1/10), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου (ώρες: 10:30-11:30 και 12:00-13:00) δύο αυτοτελή θεατρικά εργαστήρια για ενήλικες, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Οι εμψυχωτές, Τάσος Καρακύκλας και Κωνσταντής Ντίσιος, θα οδηγήσουν τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι στον χρόνο, με σκοπό να ανακαλύψουν την ιστορία δύο ηρώων, του Δημήτρη και της Ελένης. Στοιχεία-σπαράγματα από το παρελθόν εμφανίζονται με πρωτοτυπία και ευρηματικότητα, όπως το κουτί-θησαυρός αναμνήσεων από τη ζωή των δύο ηρώων, προκειμένου η ομάδα των θεατών να ανασυνθέσει το παζλ της ιστορίας. Παιχνίδια γνωριμίας και χαλάρωσης θα προετοιμάσουν το κύριο μέρος του προγράμματος. Στη συνέχεια, οι εμψυχωτές θα ξεδιπλώσουν μια σειρά από σκηνικές δράσεις, αξιοποιώντας βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια και αντλώντας εργαλεία από μια πλούσια δεξαμενή σκηνικών εφαρμογών.
Διάρκεια εργαστηρίου: 60 λεπτά.
Σύλληψη, σχεδιασμός δράματος: Κωνσταντής Ντίσιος
Επιστημονική έρευνα, καλλιτεχνική επιμέλεια, διδασκαλία-εμψύχωση: Τάσος Καρακύκλας (ηθοποιός, παιδαγωγός θεάτρου), Κωνσταντής Ντίσιος (ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρολόγος)

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr
 piopnews