«Η μουσική των λέξεων» Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

«Η μουσική των λέξεων» Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα
21.3.2019

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Μαρτίου (ώρα 19:00), το μουσικό σύνολο «ΙΑΜΒΟΣ» στην παράσταση με τίτλο «Η μουσική των λέξεων», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Η παράσταση περιλαμβάνει απαγγελία ποιημάτων, απόδοση μελοποιημένης ποίησης και μελωδικές συνθέσεις διάσημων συνθετών. Επίσης, θα αποδοθούν αξέχαστες μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών συνδυασμένα με αποσπάσματα από ποίηση της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το μουσικό σύνολο ΙΑΜΒΟΣ, που αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη (πιάνο) και Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο) δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από το 1993, ενώ έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις. Τα μέλη του ΙΑΜΒΟΥ είναι διπλωματούχοι σολίστ με σπουδές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, καθώς και στον τομέα της Επιστήμης της Μουσικολογίας και των Ανώτερων Θεωρητικών. Στο ενεργητικό τους έχουν ατομικά  βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπράξεις ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με διάφορα σύνολα μουσικής δωματίου, κάποιων από τα οποία είναι ιδρυτικά μέλη.

Ταυτότητα παράστασης
Παίζουν οι μουσικοί:
Κωνσταντίνος Γράβος (τρομπέτα),
Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη (πιάνο)
Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο)
Τραγούδι: Χρήστος Παπάζογλου
Απαγγελία ποιημάτων: Βασίλης Μητσάκης, Αμαλία Γκιζά
Επιμέλεια ποιημάτων: Αντιγόνη Σδρόλια (Φιλόλογος)

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr
 piopnews