Διήμερο κινηματογραφικό εργαστήρι animation στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Διήμερο κινηματογραφικό εργαστήρι animation στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα
17.12.2022
18.12.2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο, διοργανώνει το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (ώρες 10:30-14:30), διήμερο κινηματογραφικό εργαστήρι animation, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.


Στόχος του εργαστήριου, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας
10 έως 14 ετών, είναι η δημιουργία μιας ολιγόλεπτης ταινίας animation, η οποία θα συνδυάζεται με τη θεματική καθώς και με εκθέματα του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας.

Υπό την καθοδήγηση των έμπειρων animators
Κώστα Κατράκη και Τάσου Ζέρβα και χωρίς να απαιτείται κάποια πρότερη σχετική εμπειρία και γνώση, τα παιδιά θα δουλέψουν ομαδικά για να επεξεργαστούν το τελικό σενάριο αλλά και για να κατασκευάσουν τα σκηνικά και τις φιγούρες της ταινίας με απλά υλικά, όπως χαρτόνια, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, ψαλίδια και κόλλες. Στη συνέχεια, θα τραβήξουν φωτογραφίες, μετακινώντας σταδιακά τις δημιουργίες τους και φωτογραφίζοντας μια πόζα κάθε φορά, ώστε να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της κίνησης σε κάθε σκηνή της ταινίας μέσω της τεχνικής του Stop Motion Animation. Τέλος, όλες οι σκηνές θα εισαχθούν σε πρόγραμμα υπολογιστή ώστε να γίνει το μοντάζ της ταινίας. Τα παιδιά θα μάθουν να «κόβουν» και να «ράβουν» τις σκηνές αλλά και να τοποθετούν με τη σωστή σειρά τα στοιχεία της ταινίας, όπως επίσης τους διαλόγους και τη μουσική της.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Πολυχώρος Τσαλαπάτα -Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr