Διαδικτυακή εκπαιδευτική δράση με θέμα το κλέφτικο τραγούδι

Διαδικτυακή εκπαιδευτική δράση με θέμα το κλέφτικο τραγούδι
14.1.2022

Με αφορμή την περιοδεύουσα έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου (ώρες 17:00-18:30), διαδικτυακή εκπαιδευτική δράση με θέμα το κλέφτικο τραγούδι.

Η δράση με τίτλο «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Το κλέφτικο τραγούδι» είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Προσεγγίζει το κλέφτικο και ιστορικό δημοτικό τραγούδι μέσα από χαρακτηριστικά έργα τέχνης που αναφέρονται στην Ελληνική Επανάσταση. Μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών για να φέρουν τους μαθητές σε επαφή με το κλέφτικο και το δημοτικό τραγούδι καθώς και με σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την Επανάσταση του 1821.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», που παρουσιάζεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) και εντάσσεται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Αποτελεί μια πρωτότυπη προσέγγιση όσων διαδραματίστηκαν από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, στην οποία μικρόσωμες, πολύχρωμες φιγούρες «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα.

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση mpk@piraeusbank.gr, γράφοντας το ονοματεπώνυμό τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Στη συνέχεια, θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν οδηγίες για την εισαγωγή τους στη διαδικτυακή δράση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Πολυχώρος Τσαλάπατα-Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr