«Μαρτάκια βραχιολάκια» - Διαδικτυακό εργαστήρι για σχολικές ομάδες από το ΠΙΟΠ

«Μαρτάκια βραχιολάκια» - Διαδικτυακό εργαστήρι για σχολικές ομάδες από το ΠΙΟΠ
1.3.2023

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης, με τίτλο «Μαρτάκια βραχιολάκια», την Τετάρτη 1η Μαρτίου (ώρα 10:30-11:30), για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μικροί μαθητές, αναβιώνοντας ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, θα δημιουργήσουν όμορφα χειροποίητα βραχιόλια από απλά υλικά, όπως κορδόνια και χάντρες. Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή γιαπωνέζικη τεχνική του Kumihimo, που μεταφράζεται ως μαζεμένα νήματα και χρησιμοποιεί το δέσιμο αντί για την ύφανση ή το πλέξιμο, τα παιδιά θα φτιάξουν μοναδικά βραχιολάκια για να καλωσορίσουν την άνοιξη και να προστατευτούν, σύμφωνα με την παράδοση, από τον καυτό ήλιο του Μαρτίου!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για τη συμμετοχή τους, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση mpk@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, σχολική μονάδα, την τάξη και τον αριθμό μαθητών. Στη συνέχεια, θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για τα υλικά και την εισαγωγή της τάξης τους στη διαδικτυακή δράση.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Πολυχώρος Τσαλαπάτα - Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr