«Μιρονάκια» Προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

«Μιρονάκια» Προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
19.11.2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 5ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (14-20/11), οργανώνει ειδική προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Μιρονάκια» (Mironins | Βέλγιο-Ισπανία, 2022 | Διάρκεια: 60’), το Σάββατο 19 Νοεμβρίου (ώρα 11:00), στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Η ταινία, που είναι χωρίς διαλόγους, απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 3-7 ετών.

Τι θα γινόταν αν ξαφνικά ζωντάνευε ένας πίνακας και μπορούσαμε να μπούμε μέσα του και να ανακαλύψουμε έναν απίθανο κόσμο πέρα από κάθε φαντασία; Το Μουσείο Μιρό μάς προσκαλεί σε μια σουρεαλιστική διαδρομή που αποκαλύπτει τον απίστευτο κόσμο της τέχνης και της δημιουργικότητας του γνωστού υπερρεαλιστή ζωγράφου, Ζουάν Μιρό. Κάθε βράδυ, όταν το Μουσείο κλείνει και οι επισκέπτες γυρίζουν στα σπίτια τους, τρεις σταγόνες από την παλέτα του ζωγράφου, ο Μπλου, η Λόου και η Ρο, ζωντανεύουν. Είναι καιρός να ξεφύγουν από τα σκοτάδια της αποθήκης και να ζήσουν ελεύθερα. Μαζί εξερευνούν την απύθμενη φαντασία και δημιουργικότητα του καλλιτέχνη, ενώ έρχονται αντιμέτωπες με δοκιμασίες και τρικλοποδιές που συχνά θέτουν οι ίδιες στον εαυτό τους. Μια πολύχρωμη περιπέτεια που ξυπνά τη δημιουργικότητα των παιδιών και τους συστήνει τον γεμάτο πρωτοτυπία και εκπλήξεις κόσμο της τέχνης!

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Πολυχώρος Τσαλαπάτα -Νότια Πύλη, 38334 Βόλος

Τ: 24210 29844| www.piop.gr