«Της μουσικής τα νήματα» Παράσταση θεάτρου μαριονέτας στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

«Της μουσικής τα νήματα» Παράσταση θεάτρου μαριονέτας στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα
16.7.2021


«Της μουσικής τα νήματα»
Παράσταση θεάτρου μαριονέτας
στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, την παράσταση θεάτρου μαριονέτας «Της μουσικής τα νήματα», την Παρασκευή 16 Ιουλίου (ώρα 21:00), στο Πάρκο Ζάχου (Πολυχώρος Τσαλαπάτα).

Πρόκειται για μια κωμική, απρόβλεπτη παράσταση, χωρίς λόγια, για όλες τις ηλικίες, από το εργαστήρι ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ. Η παράσταση είναι διαρθρωμένη σε ξεχωριστά σκετς στα οποία πρωταγωνιστούν έντεκα μαριονέτες κατασκευασμένες από ξύλο και χαρτοπολτό. Ένας λαϊκός κρουστός με μια ανατολίτισσα χορεύτρια belly dance, ένας ακορντεονίστας με μια τσιγγάνα τραγουδίστρια, ένας παραδοσιακός ουτίστας με τρεις κλασσικούς βιολιστές, ένας κιθαρίστας με έναν ντράμερ ροκ συγκροτήματος, ένας μικρός βιολιστής και ένας τραγουδιστής της country παρουσιάζουν μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου και προσφέρουν γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε το 1996 από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου, κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες με έδρα τα Βασιλικά της Β. Εύβοιας. Από τότε δίνει παραστάσεις σε διάφορα σημεία και χώρους στην Ελλάδα (από παραστάσεις δρόμου, μέχρι σε θέατρα, σχολεία και δήμους), ενώ έχει συμμετάσχει σε 27 διεθνή φεστιβάλ σε 13 χώρες σε Ευρώπη, Ν. Αφρική και Ασίας.

**Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα. 

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr