Παράσταση αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Παράσταση αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
9.7.2017

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), γιορτάζοντας την πανσέληνο του Ιουλίου, παρουσιάζει, το Κυριακή 9 Ιουλίου (ώρα 21:00), παράσταση αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό. Η αφήγηση πλαισιώνει την έκθεση-εικαστική εγκατάσταση «Ψυχές», του Απόστολου Χαντζαρά, που παρουσιάζεται στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας από τις 17 Ιουνίου.

Με αφορμή την αφήγηση, ένα τριδιάστατο έργο του καλλιτέχνη, ειδικά φιλοτεχνημένο για την πρώτη παρουσίαση της έκθεσης στο Μουσείο Μετάξης, «ταξίδεψε» από το Σουφλί μέχρι τον Βόλο. Απεικονίζει δυο ανθρώπινες μορφές και παραπέμπει στον μύθο του Έρωτα και της Ψυχής, ιστορία αγάπης με πολλές περιπέτειες αλλά αίσιο τέλος, η οποία παραδίδεται από τον Ρωμαίο συγγραφέα Απουλήιο (2ος αι. μ.Χ.) και έχει επιβιώσει σε πολλά λαϊκά παραμύθια.

Η αφήγηση περιλαμβάνει την ιστορία του Έρωτα και της Ψυχής, μύθους και παραμύθια που αυτός γέννησε, αλλά και αληθινές ιστορίες για όσους έλιωσαν «σαράντα ζευγάρια παπούτσια» για να ξαναβρούν τη χαμένη τους αγάπη.

Παράλληλα, όσοι βρεθούν στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν δεκάδες μεγάλες και μικρές πεταλούδες («ψυχές», σύμφωνα με μια από τις σημασίες της λέξης στα αρχαία ελληνικά), αιωρούμενες από την οροφή, φαινομενικά εύθραυστες, να σας προσκαλούν σε μιαν εμπειρία «αναμέτρησης» με χρώματα, μύθους, αλληγορίες.

Διάρκεια έκθεσης: 17 Ιουνίου-30 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00

Η είσοδος για την παράσταση αφήγησης είναι δωρεάν, επιθυμητή η κράτηση θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 24210- 29844 (καθημερινά 10:00-18:00, εκτός Τρίτης). 

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr