«Το γέλιο της Μικρασίας, εύθυμες ιστορίες του Νασρεντίν Χότζα» Παράσταση αφήγησης για σχολικές ομάδες στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

«Το γέλιο της Μικρασίας, εύθυμες ιστορίες του Νασρεντίν Χότζα» Παράσταση αφήγησης για σχολικές ομάδες στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
17.10.2022

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου (ώρα 10:30-12:00) την παράσταση αφήγησης του αφηγητή-ιστορητή Στέλιου Πελασγού «Το γέλιο της Μικρασίας, εύθυμες ιστορίες του Νασρεντίν Χότζα» για σχολικές ομάδες Δ´-ΣΤ´ Δημοτικού, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Ο Νασρεντίν Χότζας και οι περιπέτειές του ξεκινούν από τη Μικρά Ασία, εξαπλώνονται σε όλη τη Μεσόγειο και φτάνουν ως την Κίνα. Οι ιστορίες του είναι ιδιαίτερα αγαπητές γιατί είναι ένας λαϊκός ήρωας που ποτέ δεν χάνει την αισιοδοξία του, ενώ μηχανεύεται διάφορα τεχνάσματα για να επιβιώσει. Παιδαγωγός και δικαστής, ψυχολόγος και φιλόσοφος μα πάνω απ’ όλα γελωτοποιός, ο Χότζας έχει καταγραφεί στην προφορική παράδοση ως ένας χαρακτήρας που προκαλεί γέλιο ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Πολυχώρος Τσαλαπάτα-Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr