«Το δεντράκι των ευχών» Χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

«Το δεντράκι των ευχών» Χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
18.12.2021

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο των εορταστικών του δράσεων για τα Χριστούγεννα, διοργανώνει εικαστικό εργαστήρι με τίτλο «Το δεντράκι των ευχών», για παιδιά 8-11 ετών, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου (ώρα 10:30), στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου εισήχθη στην Ελλάδα το 1834, οπότε στολίστηκε για πρώτη φορά δέντρο στην κατοικία του Όθωνα στο Ναύπλιο. Μεταπολεμικά το έθιμο διαδόθηκε σε όλη τη χώρα και έκτοτε αποτελεί μια από τα πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες συνήθειες που γεμίζει χαρά μικρούς και μεγάλους. Χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και ανακυκλώσιμα υλικά, οι μικροί φίλοι φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα δεντράκια και αγγίζουν με τις ευχές τους τη μαγεία των γιορτινών ημερών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00). 

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα. 

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Πολυχώρος Τσαλαπάτα-Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr