Εργαστήρια για επαγγελματίες του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου στον Βόλο

Εργαστήρια για επαγγελματίες του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου στον Βόλο
11.11.2017
12.11.2017

aelia-mpk-logo

«Δημιουργώ Επαγγελματικά»
Εκπαιδευτικά εργαστήρια για επαγγελματίες
του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Κλάδου
στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η κοινωφελής εταιρεία ΑΕΛΙΑ διοργανώνουν, σε συνεργασία με το φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος»,  το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων, για ενήλικες, στο πλαίσιο του προγράμματος ενδυνάμωσης επαγγελματιών του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Κλάδου «Δημιουργώ Επαγγελματικά», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Στόχος των τεσσάρων εργαστηρίων, που υλοποιούνται σε συνέχεια των συμβουλευτικών συζητήσεων που προηγήθηκαν στον Βόλο κατά την περίοδο Ιούλιος-Οκτώβριος 2017, είναι η επαγγελματική ενδυνάμωση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων όσων έχουν κύρια ή συμπληρωματική απασχόληση στον χώρο του πολιτισμού και της δημιουργίας.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από την ΑΕΛΙΑ με τη συμβολή έμπειρων επαγγελματιών στο πεδίο του design, της επαγγελματικής και οργανωσιακής ανάπτυξης.

Οι θεματικές ενότητες του κύκλου των εργαστηρίων είναι οι εξής:

  • Επαγγελματική Ταυτότητα, Επαγγελματικές Σχέσεις, Επαγγελματικός και Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
  • Χρηματοδότηση
  • Soft Skills (Κοινωνικές Δεξιότητες) για τον Επαγγελματία
  • Πελάτες-Προσέλκυση & Πωλήσεις

Καλεσμένοι του προγράμματος θα είναι οι κκ.: Γιάννης Γκίκας, industrial designer, Yannis Ghikas Design και Μαρία Ανεστοπούλου, Διευθύντρια του διεθνούς φεστιβάλ animation Animasyros.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι δράσεις στους άξονες «Συμβουλευτική» και «Δικτύωση» του προγράμματος, συμβάλλοντας στην ουσιαστική στήριξη των επαγγελματιών του χώρου, στη λειτουργία μίας ενεργού κοινότητας ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών και στην ενίσχυση των δεσμών δυνητικής συνεργασίας με ειδικούς του εκάστοτε χώρου και πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου (ώρα 18:00), θα πραγματοποιηθεί, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, ειδική ενημερωτική δράση-workshop σχετικά με τον πολιτιστικό τουρισμό με τίτλο «Διαμορφώνοντας Εμπειρίες Πολιτιστικού Τουρισμού». Η κυρία  Ελένη Σβυριάδη θα παρουσιάσει την ιδιαίτερη πρωτοβουλία πολιτιστικού τουρισμού WeFest από τη Σκόπελο καθώς και άλλα παραδείγματα από την υπόλοιπη Ελλάδα, αναδεικνύοντας τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για τη δημιουργία εμπειριών πολιτιστικού τουρισμού. H δράση απευθύνεται σε φορείς ή επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στην ανάδειξη του πολιτισμού του Βόλου και της Θεσσαλίας, καθώς και σε επαγγελματίες του τουρισμού.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και στην ειδική συμπληρωματική δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://aelialab.gr/piop-participation/. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Δημιουργώ Επαγγελματικά» ή/και για εξατομικευμένες συμβουλευτικές συναντήσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στην ΑΕΛΙΑ στa τηλέφωνα 6977202535 και 6973965512, καθώς και στη σελίδα «@AELIACreatives» στο facebook.

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας N. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr