Εκπαιδευτικά προγράμματα για εφήβους στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Εκπαιδευτικά προγράμματα για εφήβους στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
6.10.2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) πραγματοποιεί, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου (ώρα 10:30), δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

  • «Πειράματα Χημείας»

Απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου, περιλαμβάνει απολύτως ακίνδυνα αλλά διασκεδαστικά πειράματα και στόχο έχει να βοηθήσει τους μαθητές να «δουν» με άλλο μάτι τις φυσικές επιστήμες. Όσοι μαθητές έρθουν στο Μουσείο θα ανακαλύψουν πώς μπορεί να φουσκώσει ένα μπαλόνι χωρίς να το φυσήξουν, θα διαπιστώσουν εάν μπορούν να ζωγραφίσουν το γάλα και άλλα πολλά!

  • «Εφήβων ιστορίες»

Στόχος του προγράμματος είναι να προσεγγίσουν οι μαθητές με βιωματικό τρόπο τη γλώσσα και τον γραπτό λόγο, συνδυάζοντας το παιχνίδι με τη μάθηση. Η πρόσληψη της λογοτεχνίας, από αποκλειστικά παθητική, γίνεται ενεργητική, και τα παιδιά, μέσω της βαθμιαίας εξοικείωσής τους με συγγραφικές πρακτικές, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους. Με αφορμή τα «δομικά συστατικά» των ιστοριών, οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες, κάθε μια από τις οποίες δημιουργεί τη δική της ιστορία, λαμβάνοντας ως «μαγικές βοήθειες» καρτέλες, στις οποίες εικονίζονται αντικείμενα των συλλογών του ΠΙΟΠ, την οποία και καλούνται να εικονογραφήσουν και να αφηγηθούν στις άλλες ομάδες.

 

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά 10:00-18:00 εκτός Τρίτης).

 

 

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844|  www.piop.gr