Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
2.6.2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6), πραγματοποιεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου (ώρες 10:00-12:00) δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

  • Ζώα και φυτά αλλιώς!      

           για σχολικές ομάδες προσχολικής ηλικίας

Στόχος του προγράμματος είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά την πλούσια πανίδα του τόπου τους, μέσω βιωματικής και παιγνιώδους μάθησης και αφού χωριστούν σε ομάδες, να δημιουργήσουν ένα «πανό» με τα ζώα και τα φυτά στο φυσικό τους περιβάλλον, ζωγραφίζοντας χωρίς πινέλα, χρησιμοποιώντας μόνο χρώμα (δαχτυλομπογιές) και τα χέρια τους.

 

  • Το περιβάλλον αλλάζει, και εμείς τι κάνουμε;        

 για σχολικές ομάδες  Ε’ & Στ’ Δημοτικού         

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στους μαθητές, μέσα από παραδείγματα, η επίπτωση της ανθρώπινης δραστηριότητας στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και πώς αυτό επηρεάζει τη ζωή τους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Μέσω αυτών των ερεθισμάτων θα γίνει συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μπορούν, ως συνειδητοποιημένοι πολίτες, να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με απλά πειράματα χημείας για να κατανοήσουν οι μικροί φίλοι ότι οι φυσικές επιστήμες μπορεί να γίνουν διασκεδαστικές. 

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

 Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 18:00 εκτός Τρίτης).

 

 

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος

Τ: 24210 29844 | www.piop.gr