Δράση για εκπαιδευτικούς στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Δράση για εκπαιδευτικούς στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
27.1.2018

pausanias

«Δίκτυο Παυσανίας 2.0: Από το Σχολείο στο Μουσείο»
Δράση για εκπαιδευτικούς στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου (ώρες 10:30-12:30) το πρόγραμμα «Δίκτυο Παυσανίας 2.0: από το Σχολείο στο Μουσείο», σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Στόχος της δράσης είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τις προτεινόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς και τρόπους αξιοποίησής τους στο μάθημα. Το πρόγραμμα «Δίκτυο Παυσανίας 2.0: από το Σχολείο στο Μουσείο» αποτελεί καινοτόμο πρόταση σχετική με την ανάπτυξη βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων και εκπαιδευτικού υλικού που συνδέουν το σχολείο με τον τόπο, τους φυσικούς πόρους, την παραγωγική ιστορία, την πολιτιστική κληρονομικά, το Μουσείο. Το ΠΙΟΠ υλοποίησε το «Δίκτυο Παυσανίας 2.0: Από το Σχολείο στο Μουσείο», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αειφορία και την κοινωνία της γνώσης.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν, επιπλέον, την ευκαιρία να γνωρίσουν, με βιωματικό τρόπο, τα εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχει δωρεάν το ΠΙΟΠ σε σχολικές ομάδες, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Παράλληλα, όσοι βρεθούν στο Μουσείο θα ξεναγηθούν στην έκθεση της Βασιλικής Πέρκα, με τίτλο «Δέκα χρόνια δημιουργίας», από την καλλιτέχνιδα. Η έκθεση, που φιλοξενείται στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας από τις 2 Δεκεμβρίου, εντάσσεται στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας του ΠΙΟΠ με τον φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός».

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη δράση είναι δωρεάν. Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής.

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο (τηλ.: 24210 29844, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr