Βραδιά ποίησης στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Βραδιά ποίησης στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
21.3.2018

«Μέσα απ΄ την αιθάλη του χρόνου, ποιητικές φωνές του Μεσοπολέμου»
Βραδιά ποίησης στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21/3), διοργανώνει την Τετάρτη 21 Μαρτίου (ώρα 19:00) βραδιά αφήγησης ποιημάτων από τον Αντώνη Δ. Αντωνίου, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν μικρά πορτρέτα και ποιήματα γνωστών αλλά λησμονημένων ποιητών του Μεσοπολέμου, ενώ θα γίνει αναφορά στο έργο των ποιητών που με τους στίχους τους, ανακατεύοντας τα μέτρα και τους ρυθμούς, το λυρισμό, τη μετρική αρμονία και τη γλωσσική καθαρότητά τους, άνοιξαν το δρόμο στη μεγάλη ελληνική καινοτομία και πρωτοπορία της γενιάς του 1930. Από τον Καρυωτάκη και τη Πολυδούρη στον Πέτρο Α. Δήμα, τον Γιώργο Κοτζιούλα και τον Φώτο Πασχαλινό, έργα γεμάτα ευαισθησία και αισθαντικότητα που καταγράφουν και αποτυπώνουν τα στοιχεία και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού περιθωρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr
 piopnews