Βραδιές κινηματογραφικού γέλιου σε μουσεία του ΠΙΟΠ

Βραδιές κινηματογραφικού γέλιου  σε μουσεία του ΠΙΟΠ
11.8.2014

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) προβάλλει και τον Αύγουστο αξεπέραστες κωμωδίες της διεθνούς κινηματογραφίας σε μουσεία του δικτύου του. Συγκεκριμένα, στους υπαίθριους χώρους του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας, στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου, του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη και του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου, θα παρουσιαστούν, ταυτοχρόνως, επιλεγμένες ταινίες που άφησαν εποχή.

 

Τη Δευτέρα 11 Αυγούστου, στις 22:00 θα προβληθεί η κλασική ιταλική κωμωδία «Ο Κλέψας του κλέψαντος» (1958- 102’) του Μάριο Μονιτσέλι με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Κλαούντια Καρντινάλε, Βιτόριο Γκάσμαν.

Υπόθεση: Δύο μικροαπατεώνες που σχεδιάζουν μια ληστεία κοσμημάτων, θα βρεθούν σε ένα απόμερο σοκάκι, όπου θα τους παρουσιαστεί η ευκαιρία να κλέψουν την τσάντα μιας ηλικιωμένης κυρίας. Όμως, ως εκ θαύματος, θα κάνουν πίσω. Θα αρχίσουν να αναθεωρούν τη ζωή τους και να έχουν αμφιβολίες για το αν ο δρόμος του εύκολου χρήματος που έχουν επιλέξει, είναι ο σωστός. Θα υπερισχύσει η ανθρωπιά τους ή τελικά θα κυλήσουν στην παρανομία; Με φόντο τη μεταπολεμική Ιταλία, που δεν έχει συνέλθει από τις πληγές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο μαέστρος Μονιτσέλι έχει σκηνοθετήσει μια μοναδική σάτιρα με πολλά και σημαντικά μηνύματα.

Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

 

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή
811 02, Λέσβος
Τηλ.: 22530 32300

 

Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας  129
231 00,  Σπάρτη

Τηλ.: 27310 89325


Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου
Πύργος, Πάνορμος Τήνου, 842 01

Τηλ.: 22830 31290