Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες  στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
13.9.2017
11.10.2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, για δεύτερη χρονιά, κύκλο δίωρων εργαστηρίων χειροτεχνίας για ενήλικες στο κεντρικό κτήριό του, στην Πλάκα (Αγγ. Γέροντα 6).

Στα εργαστήρια οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, αναπολώντας τη ζεστασιά και τη χαρά της επικοινωνίας στις παλιές γειτονιές-μαχαλάδες, να ξαναπιάσουν ψαλίδια, κλωστές και βελόνες, χωρίς να είναι δεξιοτέχνες στο πλέξιμο και στο ράψιμο. Κατά τη διάρκεια του κύκλου, θα μάθουν βασικές τεχνικές για βελονάκι με πρώτες ύλες το νήμα ή το σύρμα, θα γνωρίσουν τη τεχνική του felting (αρχαίος τρόπος κατασκευής υφάσματος), την τεχνική του μακραμέ (μορφή κλωστοϋφαντουργίας με δεσίματα κόμπων), του υγρού γυαλιού και του παραδοσιακού κεντήματος με κλωστές. Χρησιμοποιώντας χρώματα και φαντασία θα δημιουργήσουν τα δικά τους κοσμήματα και αξεσουάρ.

Οι δύο πρώτες συναντήσεις του εργαστηρίου θα διεξαχθούν στις 13/09 και στις 11/10 (ώρες: 15:00-17:00).  

Στο πρώτο εργαστήρι, στις 13/09, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με το παραδοσιακό κέντημα. Κλωστές, χρώματα, φαντασία και τόλμη, αρκούν για να δημιουργήσουν μικρά έργα τέχνης που θα ανανεώσουν το χώρο και την εμφάνισή τους.

Στις 11/10 οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με νήμα, σύρμα και χάντρες λουλούδια και άλλα μοτίβα για να στολίσουν ρούχα, τσάντες καθώς και να φτιάξουν τα δικά τους κοσμήματα.

Κάθε εργαστήρι είναι διαφορετικό και αυτόνομο, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει όλο τον κύκλο.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη και τα υλικά προσφέρονται δωρεάν.

Δήλωση συμμετοχής-πληροφορίες: κ. Χριστίνα Απέργη, τηλέφωνο: 210 3256924 (ώρες: 11.00-15.00). Απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστικοποίηση της εγγραφής είναι η παρουσία στο πρώτο μάθημα. Πέρας προσέλευσης: 10 λεπτά πριν την έναρξη κάθε εργαστηρίου.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αγγ. Γέροντα 6, 105 58 Αθήνα
T: 210 3256922 | www.piop.gr