Ταινίες για παιδιά και νέους σε πρώτη προβολή στη Θεσσαλονίκη

Ταινίες για παιδιά και νέους σε πρώτη προβολή στη Θεσσαλονίκη
29.1.2016

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της μεριμνάς του για την οργάνωση κινηματογραφικών προβολών για διαφορετικές ομάδες κοινού, θα προβάλει βραβευμένες ταινίες που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά (12+) και νέους, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.

Μια φορά το μήνα (από Ιανουάριο έως Μάιο) το νεανικό κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί, σε πρώτη προβολή, νεανικές ταινίες από όλον τον κόσμο οι οποίες έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ.

Η πρώτη ταινία είναι ο «Λαβύρινθος» (Βέλγιο-Ολλανδία, 2014, 99΄) του Douglas Boswell και θα προβληθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου (18:00).

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο δεκατετράχρονος Frikke είναι δεινός παίκτης ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αλλά το τελευταίο του παιχνίδι κρύβει μια αναπάντεχη έκπληξη: οι πρωταγωνιστές του είναι πραγματικά παιδιά και ζώα που οι ζωές τους «φορτώθηκαν» μυστηριωδώς στον λαβύρινθο του παιχνιδιού. Να παίξει ή να μην παίξει; Ιδού η απορία, ιδίως όταν η μοίρα των αγαπημένων του κινδυνεύει στον κυβερνοχώρο…

Η ταινία απέσπασε το πρώτο βραβείο ταινίας μυθοπλασίας μεγάλου μήκους από την Κριτική Επιτροπή των Παιδιών στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

 

Σενάριο: Pierre De Clercq

Σκηνοθεσία: Douglas Boswell

Φωτογραφία: Reinier van Brummelen

Μουσική: Pieter Van Dessel

Παίζουν: Emma Verlinden, Spencer Bogaert, Felix Maesschalck, PepijnCaudron

Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη (με σειρά προτεραιότητας).

 

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς: Κατούνη 12 – 14, Θεσσαλονίκη