Εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας-κούκλας και κουκλοθεατρική παράσταση στη Θεσσαλονίκη

Εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας-κούκλας και κουκλοθεατρική παράσταση στη Θεσσαλονίκη
17.3.2022

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down (21/03) το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, οργανώνει εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας-κούκλας και κουκλοθεατρική παράσταση με την ομάδα «Νευρόσπαστον» και τον κουκλοπαίχτη Χρήστο Πατσαρασλή, την Πέμπτη 17 Μαρτίου (ώρες 10:30-13:00), για παιδιά με σύνδρομο Down και τις οικογένειές τους, στον χώρο εκδηλώσεων του Συλλόγου.

Με απλά και εύχρηστα υλικά, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τη δική τους μαριονέτα-κούκλα, αλλά και να απολαύσουν μια παράσταση κουκλοθεάτρου με τίτλο «Ιστορίες του κόσμου: Επτά ιστορίες-επτά μαριονέτες απ’ όλο τον κόσμο». Στο Περού, μια μικρή βοσκοπούλα απάγεται από έναν κόνδορα, στη Σικελία μια ταραντούλα τσιμπά ένα κορίτσι, στην Κωνσταντινούπολη ένας δερβίσης χορεύει για να συνδεθεί με το θεό του, στην Κίνα μια πριγκίπισσα ανακαλύπτει το μετάξι, στην Βιέννη μια μικρή βιολίστρια δίνει το πρώτο της ρεσιτάλ και τέλος οι γυρολόγοι τσιγγάνοι γεμίζουν τον κόσμο με παιδιά και μουσική. Οικοδεσπότης, ο βιολιστής στη στέγη! 

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν. 

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σύνδεσμος Γραφείου Θεσσαλονίκης
Εθνικής Αμύνης 5-7, T.K.546 21, Θεσσαλονίκη  
Τ: 2310 293812 | www.piop.gr