Διαδικτυακό εργαστήριο δημιουργικής γραφής από το ΠΙΟΠ

Διαδικτυακό εργαστήριο δημιουργικής γραφής από το ΠΙΟΠ
1.2.2023
24.2.2023

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023, κύκλο τρίωρων διαδικτυακών εργαστηρίων δημιουργικής γραφής με τίτλο «Κείμενα βραχείας φόρμας (Μικρές Ιστορίες/Διήγημα): Από την ιδέα στο κείμενο». Το εργαστήρι θα υλοποιήσει η Τασούλα Τσιλιμένη, συγγραφέας, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τι είναι τα κείμενα βραχείας φόρμας και ποια τα βασικά χαρακτηριστικά τους; Ποιο είδος αφηγητή είναι κατάλληλο για τα κείμενα αυτά; Πώς σκιαγραφούνται οι χαρακτήρες; Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσης και πώς από την ιδέα οδηγείται κάποιος στην συγγραφή;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στο εργαστήρι, ενώ σε κάθε συνάντηση οι συμμετέχοντες θα δημιουργούν τα δικά τους κείμενα, τα οποία στη συνέχεια θα αποτελούν αφορμή για συζήτηση.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι: 1, 8, 15 και 24/2 (ώρες 17:00-20:00).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για τη συμμετοχή σας γράφετε ονοματεπώνυμο και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, στη διεύθυνση Kyriazik@piraeusbank.gr. Οι 20 πρώτοι θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν οδηγίες για τη συμμετοχή τους στο διαδικτυακό εργαστήρι. Απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστικοποίηση της εγγραφής είναι η διαδικτυακή παρουσία στο πρώτο μάθημα.

ΠΙΟΠ | Σύνδεσμος Γραφείου Θεσσαλονίκης
Εθνικής Αμύνης 5-7, T.K.546 21, Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 293812 | www.piop.gr