«Τι να κάνουμε, τι-τι το νερό για να σωθεί;» Παρουσίαση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

«Τι να κάνουμε, τι-τι το νερό για να σωθεί;»  Παρουσίαση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη
16.5.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Μαΐου 2016

 «Τι να κάνουμε, τι-τι το νερό για να σωθεί;»

Παρουσίαση βιβλίου της Κατερίνας Λαλιώτη

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσιάζει εκ νέου το βιβλίο της Κατερίνας Λαλιώτη «Τι να κάνουμε, τι-τι το νερό για να σωθεί;» τη Δευτέρα 16 Μαΐου (ώρα 18:00) στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση επαναλαμβάνεται λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι το παραμύθι των Εκδόσεων ΒιβλιοΔιάπλους ταξιδεύει τα παιδιά με ευφάνταστο τρόπο στις θάλασσες για να ανακαλύψουν τα θαύματα που κρύβονται στους ωκεανούς και την άμεση σχέση τους με τη στεριά και τον άνθρωπο. Η συγγραφέας και ο εμψυχωτής, Γιάννη Θεοδώρου, θα ζωντανέψουν, με τραγούδι και χορό, τις υπέροχες εικόνες του βιβλίου μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ταραγμένοι οι κάτοικοι ενός χωριού μαζεύονται στο καφενείο να συζητήσουν το μεγάλο πρόβλημα που τους ταλανίζει: καιρό τώρα δεν βρέχει στο χωριό, οι κάμποι στεγνοί, τα πηγάδια ξεραμένα, το ποτάμι εκπέμπει σήμα κινδύνου από τη μόλυνση, τα δίχτυα των ψαράδων άδεια και η λίμνη ίσα που έχει νεράκι. Ξεφυσούν και αναστενάζουν, μα λύση δεν μπορούν να βρουν. Μια χούφτα χωριανοί με ευαισθησία περισσή ξεκινούν ένα ταξίδι. Από τη Σοφή Κυρά οδηγούνται στη βαθιά θάλασσα και τις τρεις Γοργόνες. Εκεί, τάχα, να κρύβεται το μυστικό για να σωθεί τελικά το νερό; Εμπρός, λοιπόν! Πλώρη για μια περιπέτεια  …

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς

Κατούνη 12-14, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες: 2310-385662