«Πολιτιστικά τοπία: Η προσωπική ματιά του φωτογράφου». Σεμινάριο φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη στη Θεσσαλονίκη

«Πολιτιστικά τοπία: Η προσωπική ματιά του φωτογράφου». Σεμινάριο φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη στη Θεσσαλονίκη
5.3.2016
6.3.2016

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», προγραμματίζει σειρά σχετικών δράσεων που θα ξετυλίγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει σεμινάριο φωτογραφίας, με τίτλο «Πολιτιστικά τοπία: Η προσωπική ματιά του φωτογράφου», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου (11:00 – 17:00), στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, ο θεωρητικός της φωτογραφίας Πλάτων Ριβέλλης θα αναλύσει τα στάδια φωτογραφικής αποτύπωσης των μυστικών ενός πολιτιστικού τοπίου, δηλαδή ενός τοπίου που προέκυψε από τη συνεχή αλληλεπίδραση φύσης και ανθρώπου, όπως για παράδειγμα η περιοχή της Λίμνης Στυμφαλίας ή οι αμπελώνες της Γαλλίας (http://stymfalia2014.piop.gr/home.html και http://whc.unesco.org/en/culturallandscape/).

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος συμμετοχής: 30€

Μετά το πέρας του σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Συνεδριακό Κέντρο (κ. Ναντίνα Κυριαζή: 2310 385662 από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00 – 15:00).

 

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς
Κατούνη 12 - 14,  Λαδάδικα,
Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310- 385651