«Ταξίδια στους πολιτισμούς του χθες και του σήμερα» στη Θεσσαλονίκη

 «Ταξίδια στους πολιτισμούς του χθες και του σήμερα» στη Θεσσαλονίκη
17.4.2016

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσιάζει το διαδραστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφήγησης παραμυθιών της Αction Art/Εικαστική Δράση, την Κυριακή 17 Απριλίου (11:30-13:00), στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.

Αφηγητές από διάφορες χώρες εξιστορούν παραμύθια, που άκουσαν στην πατρίδα τους, στη μητρική τους γλώσσα (συναφήγηση -μετάφραση από αφηγητή). Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το παρελθόν και το παρόν της χώρας, τη γλώσσα και τον τρόπο ζωής, μέσα από τις εικόνες, τον λόγο, το παιχνίδι και το τραγούδι.

Στόχος του προγράμματος, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, είναι η αναβίωση και διάδοση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η προώθηση της πολυγλωσσικής αφήγησης και η ενθάρρυνση  της προσωπικής και ομαδοσυνεργατικής  καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από διαφορετικές μορφές τέχνης. Παράλληλα, μέσα από την προφορική αφήγηση, αναδεικνύονται τα κοινά πολιτισμικά στοιχεία των λαών, η οικουμενικότητα των αξιών αλλά και οι ιδιαιτερότητές τους.

 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

 

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς

Κατούνη 12-14, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 2310-385662