Θεατρική παράσταση του ΠΙΟΠ στη Θεσσαλονίκη

Θεατρική παράσταση του ΠΙΟΠ στη Θεσσαλονίκη
16.4.2016
17.4.2016

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση του Δημήτρη Σακατζή και της Ομάδα Θεάτρου «Θίασος», Της Κοκκώνας το σπίτι και Ο Αμερικάνος, που βασίζεται στα ομότιτλα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Απριλίου (20:00) και την Κυριακή 17 Απριλίου (19:00), στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Σακατζής, «Ο Παπαδιαμάντης […] αναζητεί παντού τον Άνθρωπο: στις παραλίες και στα σοκάκια της Σκιάθου, στη μανία της θάλασσας  και στα γραφικά ξωκλήσια. Μέσα από το χιούμορ, τη νοσταλγία και τον έρωτα, ο λόγος του κοσμοκαλόγερου γίνεται θέατρο και ρίχνει φως στα «ασήμαντα» περιστατικά της ζωής, σε ένα μοναδικό διάλογο με το χρόνο και τη μνήμη. Κρατήσαμε ακέραιη την ιδιαιτερότητα της γλώσσας του με τον χαρακτηριστικό της πλούτο για να κάνουμε τους θεατές κοινωνούς της θεατρικότητας του λόγου του».

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία : Δημήτρης Σακατζής
Επιμέλεια μουσικής-Τραγούδι : Έλσα Μουρατίδου
Παίζουν: Αλέξανδρος Καλτζίδης, Δημήτρης Κουστολίδης, Δημήτρης Σακατζής, Περικλής Σταύρου

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. 

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε: Χριστίνα Κωστάκη  τηλ. 6938984089 (ως Παρασκευή 15/4/16 και ώρα 20.00), e-mail: kostakich@hotmail.com

 

 

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς
Κατούνη 12-14, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες: 2310-385662