Βραδιές αφήγησης με τον Στ. Πελασγό στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Βραδιές αφήγησης με τον Στ. Πελασγό στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
28.6.2014
29.6.2014

Ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν, το φετινό καλοκαίρι, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα.

Πρώτος παίρνει τη σκυτάλη ο αφηγητής Στέλιος Πελασγός, πρωτεργάτης του κινήματος αναβίωσης της τέχνης της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Θα βρίσκεται στο Μουσείο το διήμερο 28 – 29 Ιουνίου ώστε να διηγηθεί ιστορίες για την παμπόνηρη αλεπού και την ανυπόταχτη γάτα, τις μεγάλες πρωταγωνίστριες μύθων και παραμυθιών.

  • Το Σάββατο 28 Ιουνίου, στις 19:00, θα ακούσουμε τι συμβαίνει «Όταν μιλά η αλεπού», δια στόματος Στέλιου Πελασγού. Θα μάθουμε τις περιπέτειες της κυρά – Μάρως, η οποία θα εκμυστηρευτεί σε μικρούς και μεγάλους πώς κατορθώνει να γοητεύει και να ξεγελά ταυτοχρόνως. Από τη Γαλλία έως την Ιαπωνία και από τη Δανία έως την Αίγυπτο, με άλλο όνομα αλλά ίδιες συνήθειες, η πολυμήχανη αλεπού προτίθεται να …εξομολογηθεί τα παθήματά της (που, όμως, δεν της γίνονται μαθήματα!).
  • Την Κυριακή 29 Ιουνίου, στις 19:00,  ο Στέλιος Πελασγός δανείζεται τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «…κι η γάτα το νιαούρισε» και φέρνει επί σκηνής τις αγαπημένες του γάτες προκειμένου να τις πείσει να αφηγηθούν, με τον δικό τους ναζιάρικο τρόπο, λαϊκές ιστορίες και παραμύθια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, Βόλος
Τηλ.: 24210 29844