Φτιάχνοντας τούβλα και κεραμίδια στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Φτιάχνοντας τούβλα και κεραμίδια στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
29.11.2014

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σας προσκαλεί, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου από τις 10:30 - 12:30, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, για να πάρετε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φτιάχνοντας τούβλα και κεραμίδια».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς και παιδιά που θέλουν να περάσουν μαζί, με τρόπο έξυπνο και δημιουργικό, το πρωινό τους. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε άμεση επαφή με τα στάδια παραγωγής τούβλων και κεραμιδιών και θα γίνουν κοινωνοί μιας ωφέλιμης, διαδραστικής παιδαγωγικής δραστηριότητας.

Μετά από μια σύντομη ξενάγηση στο Μουσείο, οι μικροί φίλοι θα ανασυνθέσουν την παραγωγική διαδικασία στο χώρο του εργαστηρίου. Ο μύλος, οι πρέσες και οι κοφτήρες θα λειτουργήσουν ξανά και οι μικροί πλινθοκεραμοποιοί θα φτιάξουν τουβλάκια και μινιατούρες - οικοδομήματα, τα οποία θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας ώστε να στολίσουν με αυτά τον δικό τους χώρο.

   

    Η είσοδος στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλέφωνο 24210 – 29844 (καθημερινά 10:00 – 17:00 εκτός Τρίτης).

 

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Νότια Πύλη, Βόλος

Τηλ.: 24210 - 29844