Κρυμμένοι θησαυροί στα σπίτια του χθες και του σήμερα στο Μουσείο Πλινθκεραμοποιίας

Κρυμμένοι θησαυροί στα σπίτια του χθες και του σήμερα στο Μουσείο Πλινθκεραμοποιίας
18.5.2016

«Κρυμμένοι θησαυροί στα σπίτια του χθες και του σήμερα»
στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.&  Σ. Τσαλαπάτα

 

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, παρουσιάζει την Τετάρτη 18 Μαΐου (ώρα 10:30- 12:30) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κρυμμένοι θησαυροί στα σπίτια του χθες και του σήμερα», που θα ξεκινήσει από τον αρχαιολογικό χώρο των Παλαιών και θα καταλήξει στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα.

Στόχος του προγράμματος, που απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού και μοιάζει με κυνήγι θησαυρού, είναι η γνωριμία των παιδιών με το πολιτιστικό τοπίο ενός αρχαιολογικού χώρου, αλλά και ενός σύγχρονου μουσειακού χώρου, όπως είναι το Μουσείο Πλινθοκεραμοποίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα.

Τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες και με χάρτες στα χέρια, στους οποίους αποτυπώνονται τα σωζόμενα προϊστορικά, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία καθώς και οι χώροι του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας, θα περιηγηθούν στα μνημεία και θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις σε συγκεκριμένους γρίφους. Τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν από την επίλυση των γρίφων θα είναι «τα υλικά» για το δημιουργικό εργαστήρι που θα ακολουθήσει εντός του μουσείου.

 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 18:00, εκτός Τρίτης). 

 

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. &Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, Βόλος
Τηλ.: 24210 – 29844