Νέες εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Νέες εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα
17.3.2016
19.3.2016

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει δύο νέες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου – Λυκείου, αντίστοιχα, που θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο, με αφορμή τη συμπλήρωση των εννέα χρόνων λειτουργίας του. 

Ειδικότερα:

  • Την Πέμπτη 17 Μαρτίου (10:30-12:00) θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το τραγούδι της φύσης», που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Μέσω της προβολής οπτικοακουστικού υλικού και στοχευμένης συζήτησης, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη μαγεία της κλασικής μουσικής εστιάζοντας στην επιρροή των φυσικών ακουσμάτων στη σύνθεση γνωστών και αγαπημένων κλασικών μουσικών έργων.

 

  • Το Σάββατο 19 Μαρτίου (10:30-13:30) ο κεραμίστας Χρήστος Γιαννακόπουλος θα καθοδηγήσει παιδιά, από 10 έως 13 ετών, στο δημιουργικό  εργαστήρι κεραμικής με θέμα την πλινθοκεραμοποιία και τη διαδρομή της στο πέρασμα των χρόνων. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε άμεση επαφή με τον κεραμικό τροχό και θα κατασκευάσουν μινιατούρες με τη μορφή ατμομηχανής, βαγονέτου, καμινάδας κ.ά. Μύλος, πρέσες και κοφτήρες θα «ζωντανέψουν» στη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης και έτσι τα παιδιά θα γνωρίσουν τη βιομηχανική κληρονομιά καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητές τους.

 

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 18:00, εκτός Τρίτης).Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, Βόλος
Τηλ.: 24210 - 29844