Ένα Psarokokalο ταξιδεύει στον Παγασητικό

Ένα Psarokokalο ταξιδεύει στον Παγασητικό
3.10.2014
5.10.2014

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo μεταφέρεται στην πόλη του Βόλου, κατόπιν συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, του Πολυχώρου Τσαλαπάτα και του Lab Art. Το Διεθνές Φεστιβάλ Psarokokalo (www.psarokokalo.gr), που συμπλήρωσε οκτώ χρόνια παρουσίας σε Αθήνα και Σέριφο, «ταξιδεύει» πρώτη φορά σε πόλη της ελληνικής περιφέρειας.

Περισσότερες από 80 επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους από 35 χώρες και παράλληλες δράσεις θα φιλοξενηθούν την Παρασκευή 3/10, το Σάββατο 4/10 και την Κυριακή 5/10, σε αίθουσες του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα και του Πολυχώρου Τσαλαπάτα. Πολλές από αυτές τις ταινίες έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε δημοφιλή διεθνή φεστιβάλ (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Σάντανς, Κλεμόντ Φεράντ κ.ά.).

Ειδικά για το κοινό του Βόλου, έχει προγραμματιστεί αφιέρωμα στον Σύγχρονο Ανεξάρτητο Μεξικανικό Κινηματογράφο καθώς και ειδική θεματική ενότητα με προβολές ταινιών μικρού μήκους από την Ιαπωνία, σε συνεργασία με το Short Shorts Japan Film Festival, ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Ασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία που κερδίζει κάθε χρόνο το μεγάλο βραβείο της επιτροπής της συγκεκριμένης φεστιβαλικής διοργάνωσης, κερδίζει αυτόματα και υποψηφιότητα για το Βραβείο Οscar.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 21:00 και οι ταινίες θα προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους.