"Ο χρυσοπράσινος αετός" στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

"Ο χρυσοπράσινος αετός" στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
16.10.2015

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 10:30, τη θεατρική παράσταση «Ο χρυσοπράσινος αετός», που βασίζεται στο ομότιτλο παραμύθι της Συλλογής Γ. Α. Μέγα, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο.

Επί σκηνής οι ηθοποιοί ζωντανεύουν όλα τα μαγευτικά πλάσματα του παραμυθιού, τον χρυσοπράσινο αετό που μεταμορφώνεται σε όμορφο νέο, τη Δράκαινα, το ξωτικό, τη Λάμια και φυσικά τη χαρισματική Μαρία. Την ίδια ώρα το σκηνικό, η μουσική και τα κοστούμια συνθέτουν παράλληλες εικόνες, απλώνουν χρώματα και σκιαγραφούν τοπία ενός παραμυθένιου κόσμου που κρύβει μέσα του πολλές αλήθειες. Αφού καθώς ξετυλίγεται η ιστορία, οι μικροί θεατές παρακολουθούν τη διαδρομή μιας σχέσης αγάπης, με τις χαρές αλλά και τις δοκιμασίες της.

Την παράσταση, που απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως 15 ετών, έχει σκηνοθετήσει η Εύα Νέδου η οποία, επίσης, υπογράφει τη θεατρική απόδοση του κειμένου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Ντεληθέου και Κλήμης Εμπέογλου. Τη μουσική έγραψε ο Αντώνης Ανέστης ενώ τα σκηνικά σχεδίασε ο Αδριανός Ζαχαριάς.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων για σχολικές ομάδες, επιθυμητή για μεμονωμένους επισκέπτες.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, Βόλος
Τηλ.: 24210 - 29844