Η γέννηση της μουσικής στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Η γέννηση της μουσικής στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
12.2.2015
19.3.2015

H γέννηση της μουσικής
στο
Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.&  Σ. Τσαλαπάτα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς θα φιλοξενήσει σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με θεματικό άξονα τη γέννηση της μουσικής, τα οποία επιμελήθηκαν ο αφηγητής Στέλιος Πελασγός και η καθηγήτρια βυζαντινής μουσικής Δομινίκη Μαυρίδου.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, με τίτλο «Η γέννηση της μουσικής. Κανονάκι, επιγόνιον, ψαλτήριο, κάντελε, κότο», θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 26 Φεβρουαρίου καθώς και στις 12 και 19 Μαρτίου, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο. Απευθύνονται σε μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Το κανονάκι αποτελεί την βάση της ελληνικής μουσικής από την αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια και είναι το πιο εκφραστικό μουσικό όργανο. Σε πολλές χώρες θεωρείται το κατεξοχήν όργανο των παραμυθάδων και των ραψωδών. Στην ίδια οικογένεια μουσικών οργάνων ανήκουν επίσης το φιλανδικό κάντελε και το ιαπωνικό κότο.

Η είσοδος στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 17:00 εκτός Τρίτης).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, Βόλος
Τηλ.: 24210 - 29844