"Αστικά Πολιτιστικά Τοπία μέσα από το πρίσμα της Βιομηχανικής μας κληρονομιας"

"Αστικά Πολιτιστικά Τοπία μέσα από το πρίσμα της Βιομηχανικής μας κληρονομιας"
12.10.2016

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», πραγματοποιεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 19:00), ημερίδα με θέμα: «Αστικά Πολιτιστικά Τοπία μέσα από το πρίσμα της Βιομηχανικής μας Κληρονομιάς», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο.

 

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδείξει πως το αστικό πολιτιστικό τοπίο διαμορφώνει το χαρακτήρα της πόλης, μέσα από την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με το χώρο, στο πέρασμα του χρόνου. Κεντρική θέση σε αυτή τη διαμόρφωση κατέχουν τα Βιομηχανικά Κτίρια, που αποτελούν ιστορικό στοιχείο μιας πόλης καθώς διηγούνται τον τρόπο παραγωγής μιας συγκεκριμένης περιόδου, ενώ με τις νέες χρήσεις τους συμβάλλουν στη διατήρηση της ιστορικής μορφής των πόλεων αλλά και στην προστασία του κτιριακού αποθέματός τους. Η ημερίδα θα επιχειρήσει να αναδείξει τις σύγχρονες προκλήσεις και θα αποτελέσει αφορμή για έναν ανοιχτό διάλογο και ανταλλαγή εμπειριών.

 

Στην ημερίδα συμμετέχουν οι: Μαρία Μαυροειδή (Ιστορικός-Βιομηχανική Αρχαιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς TICCIH), Μόρφω Παπανικολάου (Αρχιτέκτων Μηχανικός), Μαρία Χατζηβασιλειάδου (ΜSc Αρχιτέκτων Μηχανικός), Πολυάννα Φραγκίδου (ΜSc Αρχιτέκτων Μηχανικός), Βαγγέλης Στυλιανίδης (Αρχιτέκτων Μηχανικός), Βάσια Στυλιανίδη (Αρχιτέκτων Μηχανικός), Κώστας Αδαμάκης, (Δρ Αρχιτέκτων Μηχανικός, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Για να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας, πατήστε εδώ.

 

 

 Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 18:00 εκτός Τρίτης).

 

 

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Νότια Πύλη, 38334 Βόλος

Τ: 24210 29844|  www.piop.gr