Ένας Αλγερινός παραμυθάς στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Ένας Αλγερινός παραμυθάς στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
29.10.2014

«Το κορίτσι με τα χρυσά μαλλιά που μιλούσε στα πουλιά» είναι το παραμύθι που επέλεξε να διηγηθεί ο σημαντικός Γαλλοαλγερινός αφηγητής, Καμέλ Γκενούν, σε όσους βρεθούν, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο.

Πρόκειται για μια παράσταση που αφορά μικρούς (άνω των επτά ετών) και μεγάλους και θα γίνει στα γαλλικά με παράλληλη συναφήγηση-μετάφραση στα ελληνικά από τον Στέλιο Πελασγό. Άλλωστε ο Καμέλ Γκενούν είναι επίσημος προσκεκλημένος του Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου, που ο Στέλιος Πελασγός έχει δημιουργήσει για το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Ο Καμέλ Γκενούν είναι ένας από τους γνωστότερους αφηγητές της Γαλλίας. Τα παιδικά του χρόνια στην Αλγερία, δίπλα σε μια γιαγιά που τον πότισε με τα παραμύθια, τα τραγούδια και την παράδοση του χωριού, είναι οδηγός του στην τέχνη του ζωντανού λόγου που υπηρετεί αδιάκοπα έως σήμερα. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής.

 Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα
Συγκρότημα Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη,
38334, Βόλος
Τηλ: 24210 29844