Βραδιά ποίησης στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Βραδιά ποίησης στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
26.9.2014

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα φιλοξενεί βραδιά ποίησης με τίτλο «Χώμα και Νερό», την  Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, με τη συμμετοχή των μελών της δραστήριας Ομάδας Volos Poetry Slam.

Θέμα της εκδήλωσης είναι τα πρωταρχικά στοιχεία της ύπαρξης του ανθρώπου, το χώμα και το νερό, που αποτέλεσαν ταυτόχρονα και την πρώτη ύλη της παραγωγής του εργοστασίου Τσαλαπάτα. 

Η Ομάδα Volos Poetry Slam δημιουργήθηκε το 2010 και έκτοτε παρουσιάζει θεματικές ποιητικές εκδηλώσεις που προσεγγίζουν, από μία άλλη οπτική γωνία, την πραγματικότητα. Τα μέλη της παρουσιάζουν ποιήματά τους σε χώρους της καθημερινής ζωής και στοχεύουν, μέσα από την προφορικότητα και την αμεσότητα των θεμάτων που επιλέγουν, να μυήσουν στην ποιητική διαδικασία το ευρύτερο κοινό.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Μάρω Αισώπου, Κατερίνα Ζούζουλα, Ελένη Καραβασίλη, Στέλιος Πελασγός, Έλλη Σαμαλίδου, Έλενα Ψαραλίδου, Έλλη Σαμαλίδου που μελοποιεί και τραγουδά τους στίχους της. Την συνοδεύουν στο αρμόνιο η Κασσιανή Αμυγδαλίτση και στο φλάουτο ο Πέπο Σάλεμ.

Η βραδιά θα συνοδεύεται από μουσική και τραγούδι.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα
Συγκρότημα Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη,
38334, Βόλος
Τηλ.: 24210 29844