Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σχολική βία και την εφηβική παραβατικότητα από το ΠΙΟΠ

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σχολική βία και την εφηβική παραβατικότητα από το ΠΙΟΠ
6.3.2023

«Σχολική βία και εφηβική παραβατικότητα:
 αίτια, εκφάνσεις, γέφυρες φροντίδας και παρεμβάσεις»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού (6/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη Δευτέρα 6 Μαρτίου (ώρες 14:30-16:30) διαδικτυακή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ενήλικες, με θέμα τη σχολική βία και την εφηβική παραβατικότητα, με την κ. Αφροδίτη Μαλλούχου, διδάκτορα αντεγκληματικής πολιτικής, κοινωνική λειτουργό-επιμελήτρια ανηλίκων και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στη δράση θα αναπτυχθούν οι έννοιες και οι αιτιολογικοί παράγοντες της σχολικής βίας και της παρεκκλίνουσας/παραβατικής συμπεριφοράς των εφήβων, καθώς και οι σύγχρονες μορφές τους. Έμφαση θα δοθεί στη διαχείριση του φαινομένου και σε επανορθωτικές παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισης μέσα από συνδέσεις -γέφυρες φροντίδας- των παιδιών στην οικογένεια και στη σχολική κοινότητα. Την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες, όπου θα μπορούν να αναλυθούν συγκεκριμένα παραδείγματα.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για τη συμμετοχή σας, μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση ymy@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου. Οι 60 πρώτοι θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για την εισαγωγή τους στη διαδικτυακή δράση.

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr