Συμμετοχή του ΠΙΟΠ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Συμμετοχή του ΠΙΟΠ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
5.6.2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021-2022, που διοργανώνεται από την WRO Hellas, την Κυριακή 29 Μαΐου, με τρεις ομάδες αποτελούμενες συνολικά από δεκατέσσερα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας. Οι ομάδες προκρίθηκαν στον διαγωνισμό σε συνέχεια των εργαστηρίων εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEM, που διοργανώθηκαν κατά την περίοδο 2021-2022 στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, καθώς και στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, η ομάδα «Robodimitsana» θα λάβει μέρος στην κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2Χ2», ενώ οι ομάδες «Lousios Water Power Team» και «Dimitsana Watermill» θα παρουσιάσουν τα πρωτότυπα έργα τους «Σύστημα Διαχείρισης Νερού» και «Υβριδικός Αλευρόμυλος» αντίστοιχα, στην ανοικτή κατηγορία με θέμα «Πρωτογενής Τομέας | Αγροτική Παραγωγή». Τα έργα συνδέονται άμεσα με το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης του ΠΙΟΠ και προτείνουν σύγχρονες λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης της πηγής του Αϊ-Γιάννη και της αναβάθμισης των παραδοσιακών αλευρόμυλων σε υβριδικούς.

Οι παρουσιάσεις των ομάδων είναι διαθέσιμες εδώ (Διαχείριση νερού) και εδώ (Υβριδικός αλευρόμυλος).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου (ώρα 11:30), τα παιδιά θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του Μουσείου να γνωρίσουν από κοντά τα πρωτότυπα έργα, τη φιλοσοφία και τους αυτοματισμούς τους.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr