Προβολές του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Προβολές του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
24.1.2019
27.1.2019Προβολές του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, προβάλλει αξιόλογα ντοκιμαντέρ της διοργάνωσης, την Πέμπτη 24, την Παρασκευή 25  και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει ένα πανόραμα βραβευμένων ελληνικών και διεθνών ντοκιμαντέρ της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής για γενικό κοινό ενώ θα γίνουν και πρωινές προβολές για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατόπιν συνεννόησης. 

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για το γενικό κοινό έχει ως εξής:

Παρασκευή, 25/01

  • 18:00 A woman captured (Ουγγαρία, 2017, 89’)

Σκηνοθεσία: Bernadett Tuza-Ritter

Μία γυναίκα κρατείται από μια οικογένεια ως οικιακή σκλάβα τα τελευταία 10 χρόνια. Παίρνοντας κουράγιο από την παρουσία της σκηνοθέτιδος, αποφασίζει να ξεφύγει από την ανυπόφορη καταπίεση και να απελευθερωθεί.

Trailer: https://vimeo.com/242714424

  • 19:45 Νίκος Μαμαγκάκης - Λόγος τελευταίος (Ελλάδα, 2018 - 63’)

Σκηνοθεσία: Τάκης Σακελλαρίου

Ο Νίκος Μαμαγκάκης εξομολογείται για τελευταία φορά. Οικείος και άγνωστος, διεθνής και εντόπιος, ελιτίστικος και λαϊκός, υπηρέτησε πολλά μουσικά είδη και άφησε κομμάτια εμβληματικά. Μοναδικά διασωθέντα αποσπάσματα από την τελευταία συναυλία και τις πρόβες, σημαντικό οπτικοακουστικό υλικό, πλαισιώνουν 84 χρόνια βίου μουσικού, παρακαταθήκης πάθους για τον άνθρωπο, την τέχνη, τη ζωή.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zATk8moEexA

Κυριακή 27/01

  • 18:00 Piripkura (Βραζιλία, 2017, 81’)

Σκηνοθεσία: Bruno Jorge, Mariana Oliva

Δύο από τα τρία γνωστά μέλη των Piripkura είναι ακόμα ζωντανά σαν νομάδες στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, στο Mato Grosso της Βραζιλίας. Η περιοχή όπου ζουν είναι περικυκλωμένη από φάρμες και εργοστάσια ξυλείας, των οποίων η σχεδόν αναπόφευκτη εξάπλωση πραγματοποιείται με βίαια μέσα. Το ‘Piripkura’ ρίχνει φως στη τραγωδία που πέφτει πάνω στις αυτόχθονες φυλές του Αμαζονίου και στη συστηματική βία που χρησιμοποιείται εναντίον τους με συνεχή και απειλητική παρουσία. Παρά την απίστευτη αντοχή των τελευταίων των Piripkura, μια αναπόφευκτη ερώτηση πλανάται: Πόσο καιρό μπορεί να κρατήσει;

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jdn3iJpkcw8

  • 19:30 Εγώ και ο ίσκιος μου: Ένα ντοκιμαντέρ για το Νίκο Παπάζογλου (Ελλάδα, 2017- 100’)

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Αριστείδου, Ιωάννης Γρηγορόπουλος

Μια παρέα φίλων ξεκινά ένα ταξίδι με σκοπό να ανακαλύψει τον άνθρωπο και μουσικό Νίκο Παπάζογλου. Περπατάνε στα μονοπάτια που ο ίδιος διάβηκε, στα μέρη όπου έζησε, δημιούργησε, αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ένα ταξίδι σε Αθήνα, Νίσυρο, Θεσσαλονίκη, με τη μουσική να έχει τον πρώτο λόγο.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=MfyDktvmsc4

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλ: 27950 31630  (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00). 

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
T: 27950 31630 | www.piop.gr
 piopnews