Παρουσίαση του βιβλίου «Πικρή Ελλάδα» του ιστορικού Β. Γεωργιάδη

Παρουσίαση του βιβλίου «Πικρή Ελλάδα» του ιστορικού Β. Γεωργιάδη
31.10.2021Παρουσίαση του βιβλίου «Πικρή Ελλάδα» του ιστορικού Β. Γεωργιάδη

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και οι Εκδόσεις Βεργίνα παρουσιάζουν τη συλλογή ιστορικών διηγημάτων «Πικρή Ελλάδα» του ιστορικού και συγγραφέα Βασίλη Γεωργιάδη, την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου (ώρα 11:30), στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, αναγνώσεις αποσπασμάτων και προβολές, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο διήγημα «Οι Μπαρουτόμυλοι της Δημητσάνας». Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και θα δουν από κοντά και σε λειτουργία τον μπαρουτόμυλο με κοπάνια, μέρος της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η δρ Μαίρη Ζηλεμένου (Πάντειο Πανεπιστήμιο- Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου UNESCO-Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών & Μελετών «Ι. Καποδίστριας»), η κ. Ευγενία Ασημακοπούλου- Τσαλπαρά (εκδότρια -φιλόλογος), η κ. Χριστίνα Γιαννέτου (υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου) και ο συγγραφέας του βιβλίου, ενώ αποσπάσματα θα αναγνώσουν οι Μάκης Τόρης, Αφροδίτη-Νικολέττα Σφαιροπούλου. Γιώργος Κομνηνάκης. Την παρουσίαση θα συντονίσει η κ. Εριέττη Μπορνάν. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παρακολούθηση ντοκιμαντέρ σχετικά με τους μπαρουτόμυλους της Δημητσάνας.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ» που παρουσιάζεται έως τις 29 Νοεμβρίου 2021 στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΠΙΟΠ με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ). Η έκθεση, που φωτίζει πτυχές της τοπικής ιστορίας και των συνθηκών που διαμόρφωσαν κοινωνικά και πολιτικά τον Μοριά κατά τον αιώνα πριν από το 1821, εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του ΕΙΜ «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00) ή στο email ymy@piraeusbank.gr.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr