Βιωματική ενημερωτική δράση για τους σκύλους-οδηγούς τυφλών στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Βιωματική ενημερωτική δράση για τους σκύλους-οδηγούς τυφλών στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
3.12.2021
4.12.2021Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (3/12), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ελληνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών «Λάρα» και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας, βιωματική ενημερωτική δράση για οικογένειες, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου (ώρα 13:00) η πρόεδρος της Σχολής, Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου και ο χειριστής Γιώργος Μαρσέλος, μαζί με τους σκύλους τους Μπάμπου και Τζαζ, θα παρουσιάσουν το έργο της Σχολής και θα μιλήσουν για τη συμβολή της εκπαίδευσης και αξιοποίησης σκύλων-οδηγών στην υποστήριξη των ανθρώπων με αναπηρία με στόχο την καλύτερη προσβασιμότητα και τη μεγαλύτερη αυτονομία. Πώς οι σκύλοι-οδηγοί διευκολύνουν τις μετακινήσεις των τυφλών χειριστών τους, πώς αποφεύγουν εμπόδια στο πεζοδρόμιο, πώς βρίσκουν θέση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα γκισέ, πώς μαθαίνουν να περνούν με ασφάλεια το δρόμο; Οι συμμετέχοντες, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ολιγόλεπτες βιωματικές δράσεις με τους σκύλους-οδηγούς και να κατανοήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης που δημιουργείται μαζί τους.

Η δράση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στα προαύλια των Δημοτικών Σχολείων Δημητσάνας και Βυτίνας για τους μαθητές των σχολείων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00) ή στο email ymy@piraeusbank.gr.

Η Ελληνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών «Λάρα» ιδρύθηκε το 2008 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία από την Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου και αποτελεί τη μοναδική σχολή αυτού του τύπου στη χώρα μας  με επικεφαλής μια τυφλή γυναίκα. Κύριο έργο της αποτελεί η εκπαίδευση ομάδων χειριστών και σκύλων-οδηγών τυφλών, τους οποίους στη συνέχεια διαθέτει δωρεάν σε άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr